Olin kaverilla yötä jä näillä siis seisoo pihassa neljä hevota.

Keskivikkona tulin Roosalle ja käytiin Kotkassa. Mentiin syömään kiinalaiseen Tai paikkaan syömään, lähelle pasaatia. Kun oltiin syöty juostiin pikapika vauhtia pasaatiin BR-lelukauppaan ostamaan Schleichhevosia. Odoteltiin 10 min Roosan, Roosan isosiskon ja Roosan mummon kanssa Roosan äitiä. Mentiin vielä hiihtoratsastamaan, tai siis pulkkaratsastamaan. Roosa meni ilman satulaa ponillaan ja minä istuin pulkassa. Mentiin aika pitkä lenkki. Käynti oli haastavin, sillä ohjaus oli hitaassa vauhdisa todella vaikeaa. Ravi oli helpoin, sillä siinä oli vauhtia ja näki eteensä. Onneksi mulla oli laskettelulasit päässä sillä laukka oli kamalaa! En nähnyt eteeni, kun laukataan reilu puolikilometriä, en voinut ohjata, tilsat lensi minun päälle, jääköntti kopsahti otsaan ja kun sanoin au tuli tilsat suuhuni ja alahuuli turposi. Loppumatka mentiikin ravia ja käyntiä. Oli aikamoinen reissu. Käytiin vielä loppuillasta Valonityn tallilla heppakerhossa ajamassa Jimi shettistä ja Outi toi sitten Jimillä meidät Roosalle. Jimillä oli suraavana päivänä hiitti, joten poni sai juosta minkä jaloistaan kerkesi ja jaksoi vetää, sillä olihan taakassa jo valmiiksi painavat kärryt, kaksi teiniä ja aikuinen, joten olihan siinä ponilla vetäminen. Illalla/yöllä (22.00 - 3.00) vielä 4½ tortillaa per naama ja sitten kännyköillä nettiin ja nukumaan.

Torstaina nukuttiin piiiiiiiitkään ja kengittäjä tuli ja siinä ehti mennä sopivasti kolme tuntia ja juhlittiin Nekku -papan 25 -vuotissyntymäpäiviä. Neeku on vähän vauhkompaa sortti aoleva arabipappa. Saa paskalaakit, jos jää tarhaan tai talliin yksin. Raketit ovat ihan kamalia ja sai uutenavuotena melkeen sydänkohtauksen, kun mun ja Roosan raketti meni vähän vinoo ja meni sinne tarhoille päin, mut onneks hepat oli sisällä. Nekun synttäreitten kunniak hepat sai porkkanoita ja omenia ja Nekku sai lempparinsa, appelsiinin! Heti kun kengittäjä oli lähtenyt alkoi sataa vettä ja ei sitten mentykkään Roosan kanssa ratsastamaan. Piireettin 21.00 asti 2.30 tallien pohjapiirrustuksia ja sitten selitettiin kolmen ajoissa yläkerrassa jotain jostain pirrostalliemme yksäreistä, että tää syö MultiFlexii 8dl, kauraa 2l, kivennäisii 5dl, yrttikivennäisii 7dl, merilevää ½l jne jne.. Ne oli tallin pahimmat "mömmöhevoset" Revettii kyl aika paljo, ku mun yksäril oli kaks A-4 paperii täynnä pienellä käsialalla kirjoittaen kaikkia sen varusteita.. Sillä oli tarhaan kesäisin, tarhaan talvisin, karsinaan, pesupaikalle, solariumiin, talutukseen, traileriin, kesälaitumelle ja irtojuoksutukseen omat riimut ja tästä päätellen, jos riimuja oli ton verran ja jokaiseen vielä varariimut, niin paljonkos riimunnaruja oli, kun nuo+ kahdet varanarun.. Ja vartusteita oli muutenkin vähän liikaa.. Ja tietenkin kaikkein kalleimmasta päästä : DD

Torstaina lähettiin jo 11.00 alamaan Haminaa kohti, sillä mun oli ehittävä 3 Elmolle ja Roosa oli muutenkin menossa siskonsa ja äitinsä kanssa kattomaan trailerin rengaspaineet, kun ovat menosa lähiaikoinan helsingin messukeskukseen joillekkin ihme messuille. En tiedä niistä hölkäsen pöläystäkään.. Menin kotiin,  vaihoin vaattet, söin ja olinkin taas matkassa menossa. Elmo oli tosi reipas ja menin 30min koulujalustimilla käynnit, ravit, laukat, laitoin estejalustimet, menin taas käynnit, ravit, laukat ja sitte vaa puomeja. Ekaks käynnissä puomit. Elmo oli vähän hämmillään, mutta ymmärsi, ettei sillä hole hampaita niinkuin suihkupuolloilla. Mentiin ravissa ja se oli jo tuttu juttu. Mutta laukkassa se olikin taas hirveän pelottava ja mentiinkin sitten sivuloikalla puomin ohi. Loppuksi se meni kuitenkin ihan kohtuullisesti, sillä heti puomin jälkeen siirryttiin raviin. Mentiin sitten ravissa kahdeksikkoa viistossa linjassa puomin yli ilman satulaa. Purkaminenkin onnitui ja laitettiin ELmole ruoat.

AAMU:

½l kaura

1dl yrttikivennäinen

ILTA:

½l kaura

1dl yrttikivennäinen

ja ratssatuksen jälkeen haudotettu pelava.